Sådan finder du billige lån

Har du brug for at finde et billigt lån, så skal du være vågen, da priserne er meget forskellige. Der kan derfor være mange penge at spare, hvis du vælger det billigste lån frem for det dyreste. Timelønnen er derfor rigtigt god, hvis du bruger en smule arbejde på at finde det rigtige lån.

Det kan dog være svært at overskue alle mulighederne, da der hele tiden kommer flere og flere udbydere af lån. Det er både banker og online långivere, så markedet er efterhånden rigtigt stort.

Forbrugslån eller banklån

Det første du skal gøre op med dig selv er, om du vil tage et online forbrugslån eller du vil gå ned i en bank og forsøge at låne penge her. Der er fordele og ulemper ved begge dele, så det kommer helt an på din situation og din økonomi.

Banklån er generelt billigere end online forbrugslån. Dette skyldes, at bankerne laver en grundig kreditvurdering af dig, inden du får lov til at låne penge. Dette kan både være besværligt, tidskrævende og ydmygende.

Banken vil nemlig være sikker på at den får sine penge igen, hvorfor den vil kigge på, hvad du skal bruge pengene til, se dine lønsedler, og høre om dine private forhold. Alt dette er en del af bankens kreditvurdering af dig, og efter dette vil banken beslutte om du kan låne penge eller ej.

Du risikere altså at skulle alt dette igennem, og så stå i en situation, hvor banken alligevel ikke vil låne dig penge. Du kan så prøve i en anden bank, men de vil så igen kræve en grundig kreditvurdering.

Tager du et online forbrugslån fra f.eks. Moremoney.dk er renten ofte højere end et banklån, da der ikke skal laves en kreditvurdering på samme måde som i banken. Dermed er risikoen også lidt større for långiveren af online forbrugslån, hvorfor de bliver nødt til at tage lidt højere renter, for at dække tabene på de udlån, som ikke bliver betalt tilbage. Den pris skal de andre låntagere så dække, ellers kan långiverens forretning ikke løbe rundt.

Til gengæld går det både nemmere og hurtige at låne penge på denne måde, så det er en smagssag, om man er mest til den ene eller anden model. 

Oversigt over billige forbrugslån

Har du besluttet dig for et forbrugslån online, så er det med at være vågen. Det kan nemlig være en jungle at finde det bedste og billigste lån.

Det nemmeste er at tjekke en af de hjemmesider, som har listet de forskellige lån ved siden af hinanden. Så kan man hurtigt se hvilket lån der er billigst, hvor meget der kan lånes hvert sted og hvad der kræves af sikkerhed.

Med en sådan oversigt får du et godt overblik over markedet for online forbrugslån, og du er bedre rustet til at vælge det rigtigste og billigste lån for netop dig. Samtidig viser mange af siderne brugernes tilfredshed ved de forskellige långivere, hvilket også er værdifuld viden