Oprethold en høj levestandard uden job

De fleste danskere har et arbejde, som gør at de kan brødføde sig selv og deres familier. Det kan derfor være et stort slag mod hele familien, hvis enten mor eller far mister arbejdet. Uden et arbejde kan det nemlig være svært at bibeholde en høj levestandard, men heldigvis er der få enkelte steps du kan gøre, for at sikre dig og familien.

Meld dig ind i en a-kasse

En af de bedste foranstaltninger man kan foretage er, at melde sig ind i en a-kasse, som eksempelvis Ledernes A-kasse, før man mister sit arbejde.

Hvis man er medlem af en a-kasse før man mister sit arbejde, er man nemlig berettiget til at få dagpenge, som er en form for overførselsindkomst for folk uden arbejde, men som har betalt kontingent til en a-kasse.

Dagpenge ydelsen er typisk en del højere end den kontanthjælp man ellers ville have fået som arbejdsløs. Dette gør det muligt, stadig at leve et godt liv og brødføde sin familie tilstrækkeligt, imens man prøver at finde et nyt job.

Der er dog en masse regler der gælder, hvis man skal til at modtage dagpenge, og det er derfor en god idé at være sikker på, at man forstår hvilke krav som der bliver stillet til dig som dagpengemodtager.

Endvidere kan en a-kasse som Ledernes A-kasse også hjælpe dig videre i nye jobs, hvis du ender med at miste det. Hos dem kan man f.eks. få hjælp til jobsøgning, den føromtalte rådgivning omkring dagpenge, og guide til at lave et CV, så man hurtigt kan komme videre på jobmarkedet.

Et medlemsskab hos Ledernes A-kasse er altså ikke kun brugbart grundet udbetaling af dagpenge, men også til sparring for at få fat i et nyt job hurtigst muligt.

En kortvarig kapitalindsprøjtning

Hvis du står i en situation efter en afskedigelse, hvor du mangler penge til starten af den næste måned, så kan det være en mulighed at låne pengene i form af et billigt lån.

Hos Ferratum kan man eksempelvis få et rentefrit lån i helt op til 30 dage, så man er sikker på ikke at skulle skære helt ind til benet, hvis økonomien er stram.

Ferratums hjemmeside er bygget op sådan, at du på forsiden kan udfylde en kort formular, og derfra ansøge om et lån med det samme. Det er altså slet ikke så indviklet som at ansøge banken om et lån, og desuden er kravene til låntageren, dig, ikke så store som de ville være hos en bank.

Ferratum er nemlig forstående overfor din situation, og hjælper dagligt flere hundrede af ansøgere, der står i præcis samme situation som dig selv.

På trods af at lånet er rentefrit, kan der være omkostninger forbundet med det at låne penge. Det er ligesom med alle andre ting derfor vigtigt at sætte sig ind i vilkårene for lånet, inden man ansøger, og bliver godkendt. Med andre ord bør du være sikker på, at du efter lånets udløb er i stand til at tilbagebetale det du skylder, da det ellers kan have vidtrækkende konsekvenser.