Cannabisolie: sådan navigerer du i debatten

Ét af de mest omstridte emner inden for sundhedspleje, har nu i flere år været bruge af cannabisolie. ”Bør lægerne udskrive recepter på cannabisolie?” ”Vejer de positive virkninger tungere end de negative?” ”Skal det overhovedet være lovligt?”. Disse er blot et par at de spørgsmål, man hører stillet i debatterne over hele landet. Og hvordan skal man lige forholde sig til det? Når det er de negative stemmer der, som sædvanligt, i overvejende grad råber højest, kan det være vanskeligt at navigere i denne debat.

Når du skal finde frem til de egentlige svar, er det derfor vigtigt selv at undersøge mulighederne og effekterne der er forbundet med cannabisolie. Man får som regel meget lidt reel viden ud af onlinedebatter og er derfor nødsaget til selv at undersøge sagen nærmere. Her er der heldigvis en lang række værktøjer på internettet. På internettet er det nemt at lynhurtigt danne sig et overblik over hvad man kan forvente ved brugen af cannabisolie. Dan din egen holdning ved at navigere udenom andres.

Læs også denne artikel om køb af CBD i Danmark.

Potentielle effekter ved cannabisolie

Cannabisolie er et meget uudforsket emne inden for sundhedsvæsnet. Idet cannabisolie er et forholdsvist nyt produkt på markedet, har der ikke været overvældende meget forskning inden for området. Dette betyder at der ikke er mange virksomheder der sender deres præparater ind til Lægemiddelstyrelsen, hvilket betyder at der ikke bliver godkendt særligt mange cannabisbaserede lægemidler. Dog mener mange, at en hel del flere langsomt er på vej.

Mest sædvanlig af de positive effekter ved cannabisolie, er uden tvivl smertelindring. Mange patienter med eksempelvis kræft eller kroniske smerter tyer til netop cannabisolie. Selvom medicinindustrien er lidt bagud med forskningen på dette område, lyver tallene fra tilfredse brugere naturligvis ikke. Et overraskende højt antal mennesker har nemlig vurderet cannabisolie til at være en form for mirakelkur for dem.

Vigtige huskeregler i forbindelse med cannabisolie

Der er nogle ting der er vigtige at holde in mente, inden du giver dig i kast med at bruge cannabisolie. Eksempelvis er det vigtigt at vide, at cannabisolie er lovligt. Når olien skal bruge til medicinsk brug, er det dog nødvendigt at have en lægerecept og at sørge for at købe olien på et godkendt apotek.

Alle læger må i princippet udskrive recepter til brugen af cannabisolie. Her varierer det dog uden tvivl fra læge til læge hvorvidt de er mere villige til først at prøve andre behandlingsformer.

Der må ikke bruges cannabisolie til hverken børn med visse former for epilepsi eller dyr. Her er det nødvendigt at snakke med en læge og i stedet overveje andre behandlingsformer.

Nogle mennesker anser cannabisolie som en form for kosttilskud. Her benyttes olien altså ikke til behandling af sygdom, men derimod en form for forebyggelse og vej til et sundere liv. Her bliver der som regel argumenteret for at olien har blodtryksnedsættende effekter og kan give mere energi i hverdagen.

Der er mange årsager til at overveje cannabisolie. Dog er det altid en god idé at konsultere med en læge.