Det er en god idé at undersøge A-kasser for studerende

Når man er en travl og aktiv studerende, kan det meget vel være, at man ikke har haft tid til at skænke tiden, der kommer, når man er færdiguddannet så mange tanker. Måske ved man endnu ikke præcis hvilken type job, som ens uddannelse vil føre til, eller måske man bare stadig er så ny i studentermiljøet, at man ikke har forestillet sig en rolle på arbejdsmarkedet endnu. Ikke desto mindre vil det være en rigtig god idé at undersøge, hvilke A-kasser man kan blive medlem af – det vil sige, hvilke der hører til den form for uddannelse, som man er ved at tage. Studietiden kan nemlig pludselig flyve afsted, og før man ved af det, står man med et eksamensbevis men måske ikke noget job lige med det samme. Her er det så, at A-kasser kommer på banen, for hvis man er medlem af en A-kasse, får man rettighed til dagpenge. A-kasse står jo netop for arbejdsløshedskasse, hvilket de fleste studerende måske ikke engang er klar over.

A-kasser er som regel gratis for studerende

Det kan altså anbefales at melde sig ind i en A-kasse allerede som studerende, fordi A-kasser simpelthen er med til at sikre én fra dagen, hvor man bliver færdiguddannet men ikke nødvendigvis har et jobtilbud, der står og venter på én. En anden fordel ved at melde sig ind som studerende – og som mange studerende ikke nødvendigvis er klar over – er, at det hos langt de fleste A-kasser faktisk er gratis for studerende at melde sig ind. Det skal altså ikke komme som en større udgift midt i det stramme SU-budget, man pludselig skal tage stilling til, hvis man får et medlemskab. Det kunne måske afskrække nogle, hvis de i forvejen har svært ved at få det hele til at løbe rundt, men det behøver altså ikke at være en faktor. Tværtimod er man blot på den sikre side i forhold til dagpenge, og hvis man melder sig ind tidligt, vil der også være mange andre fordele, såsom kurser og rådgivning, som man kan søge hos sin A-kasse.

A-kasser yder rådgivning og vejledning – også til de studerende

Det kan være en meget stor omvæltning for de fleste, når man skal forlade det trygge studiemiljø, som man har været en del af i en længere årrække, og man pludselig skal ud på arbejdsmarkedet. Hvor begynder man, hvor skal man søge, og hvordan fungerer det egentlig med dagpengeordningen? Der kan opstå utroligt mange spørgsmål, som man ikke selv har svaret på, men hvis man er medlem af en A-kasse, kan man netop søge rådgivning og vejledning, før det hele spidser til. A-kasser er til for at hjælpe deres medlemmer med sådanne svære foranstaltninger, og derfor kan man også roligt gå til dem. Ydermere er A-kasser jo som hovedregel fagspecificerede, og når man er medlem af en A-kasse, der matcher ens faglige uddannelse, kan man også vide sig sikker på, at de ved, hvordan det fungerer på dette område.

Klik ind påhttp://forretningsnyheder.dk/ for at finde flere nyheder