Sådan fungerer det, når du får en tandbro

Måske står du lige nu i den uheldig situation, at du har mistet en tand. At miste en tand er måske ikke en stor ting, men det kan virke fuldstændig fatalt, for dem som det sker for. Tænk bare på, hvor tydeligt det er, når der mangler en tand i et tandsæt. Det er noget, som der vil blive lagt mærke til, hver gang du smiler, og hver gang du skal tygge din mad. Det kan også give smerter og gener, når mad sætter sig i det følsomme tandkød i det nye hulrum.

Rigtig mange personer vil gerne haven tanden genskabt, når de står i en sådan situation. Har du det på samme måde, så kan du heldigvis redde den uheldige situation med en tandbro, som din tandlæge kan lave på dig. En tandbro kræver, at der er raske tænder på begge sider af den tand, som skal genetableres. Har du det, så er du helt sikkert en oplagt kandidat til at få lavet broen. En tandbro er en meget effektiv behandling, som ofte ser fuldstændig ægte ud. Du vil derfor højst sandsynligt slet ikke kunne se, at den ene af dine tænder ikke er ægte. Læs mere om tandbroer.

Hvad er en tandbro

En tandbro er egentlig bare en ny tand, som sættes ind i stedet for den knækkede. Grunden til at man kalder behandlingen for en bro, er at den nye tand bygges op på de to tænder ved siden af. På den måde siger man, at de to sidetænder fungerer som bropiller, og at den nye tand så er selve broen. Det er en forholdsvis simpel metode, som har rigtig høj succesrate. Derfor er det en god metode at ty til, når man skal have påsat en ny tand.

Tandbroer er en behandling, som godt kan være en smule dyr. Og desværre er det sådan med tandlæger, at de ikke er dækket af den offentlige sygesikring. Derfor skal man selv punge ud, når man af den ene eller den anden grund går til tandlægen. Dog kan der være særlige omstændigheder ved lige netop tandbroer som gør, at man måske alligevel kan få pengene dækket. For når man mister en tand, så kan der være nogle omstændigheder, som er ude af ens egne hænder. For eksempel, hvis man slår tanden ud i en ulykke. Her er der en stor sandsynlighed for, at forsikringen dækker.

Meld uheld til forsikringen for at få dækket tandbrosbehandlingen

Hvis forsikringen skal dække en tandbro, så skal du ikke selv være skyld i, at broen skal laves. Det vil sige at du skal have været ude for et uheld, som du ikke selv er skyld i – det kan for eksempel være et fald på cyklen, eller at nogen er kommet til at slå en ølflaske op i din tand. Her skal du huske at melde det til forsikringen med det samme, så du er sikker på, at du kan få fuld dækning for din tandbehandling.