Erhvervsleasing eller kilometerpenge

Når man skal bruge sin bil erhvervsmæssigt, så er der flere måder at gøre dette. Enten kan man vælge erhvervsleasing, hvor virksomheden står for alle udgifter på bilen, og så bliver man beskattet, hvis man bruger bilen privat.

Ellers kan man købe bilen privat og afholde alle udgifter privat. Her bliver man ikke beskattet af fri bil, og samtidig kan man få et fradrag på kørt kilometer i virksomheden. I 2018 er satsen for kilometerpenge 3.54 kr. pr. kørt kilometer.

Det er dermed et kompliceret regnestykke, om den ene model er bedre for dig end den anden. Det kommer helt an på dit kørselsmønster, hvilken bil du gerne vil have, og din økonomi generelt. Som hovedregel kan man dog sige, at jo dyrere bilen er, jo større chance er der for, at fri bil er den bedste løsning.

Spar penge med gule plader

Har du ikke brug for bagsæderne i din bil, så kan der være mange penge at spare på din erhvervsleasing. Afgiften er nemlig lavere på en gulpladebil, hvorfor beskatningsgrundlaget ligeledes er lavere.

Du bliver dermed beskattet af en lavere værdi, samtidig med bilen er billigere i indkøb. Dette er med til at gøre prisen betydeligt lavere.

Der er mange som bruger denne model til at få deres drømmebil, da man får rigtigt meget bil for pengene, hvis man ellers kan undvære bagsæderne.

Ser man sig lidt om i vejene, vil man derfor også se mange lækre biler med gule plader. En meget stor del af de biler er erhvervsleaset.

Hård konkurrence på leasingmarkedet

Overvejer du at lease din næste bil, så gør du klogt i at kigge lidt rundt på nettet først. Der er nemlig mange udbydere, og der er dermed gode tilbud at finde.

Priserne minder rimeligt meget om hinanden, men alligevel er der forskel både på pris og andre forhold i kontrakten, såsom årlige kilometer, forsikring osv.

Der er ligeledes nogle af udbyderne, som har en bedre samarbejde med nogle bilmærker, så der kommet også an på, hvilken bil du har lyst til at erhvervslease.

Ligesom alt muligt andet, så er det altid en god ide at få nogle uforpligtende tilbud fra forskellige selskaber. På denne måde får du hurtigt et overblik over markedet, og du kan så vælge det bedste tilbud for netop dig.

Eller du kan vælge at indhente endnu flere tilbud, hvis du ikke er tilfredse med de første. Der er nemlig nok af udbydere at vælge mellem, så det er bare med at være vågen, så er der penge at spare.

Generelt kan man ikke forhandle det store om priserne på erhvervsleasing, men der kan dog være lidt at hente, hvis man er en dygtig forhandler med talegaverne i orden. Generelt kan man handle om prisen på næsten alt og i sær inden for biler, kan man normalt handle om prisen.

Så længe selskabet stadig kan lave en fornuftig indtjening på aftalen, så vil de muligvis gerne forhandle pris og have dig som kunde. Dog er konkurrencen hård, så priserne er allerede skarpt sat, så man skal ikke forvente de helt store rabatter.